Stavros predstavlja mesto kao stvoreno za porodično letovanje zahvaljujući tome što je tamo mirna atmosfera. Poznato je da je ovo mesto omiljeno letovalište turista iz Srbije. Godinama unazad srpski turisti ovde dolaze na odmor, pa se stoga slobodno može reći da je Stavros provereno dobra destinacija za letovanje u Grčkoj.

Peščana plaža u Stavrosu je odlično uredjena te je kao stvorena za odmor i uživanje, more ima fantastičnu plavu tirkiznu boju, a čisto je i bistro kao suza. Stavros je zbog svoje odlične turističke ponude nekoliko puta nagrađivan priznanjem Evropske Unije “Plava zastava”.

Stavros 2019Ljudi u Stavrosu su prijatni, plaže su jako dobre, a kada naručite piće uz njega dobijate i ležaljku. Cene su izuzetno povoljne, a ima i prodavnica u kojima je moguće cenjkanje. Sam Stavros i nije baš veliko mesto, tako da valja razmisliti i o eventualnom izletu u sopstvenom aranžmanu i obići ostala letovališta i plaže u okolini. Ovakav izlet možete realizovati sopstvenim vozilom, ali za te potrebe možete i iznajmiti automobil u rent-a-car agenciji. Ako vam se pruži prilika obidjite Kavalu i Solun, bićete oduševljeni.

Ako volite izlete onda će vam okolina Stavrosa biti veoma interesantna, Sasvim sigurno da ćete ovako lepote Grčke upoznati iz drugačijeg ugla. Poznato mesto Olimpijada se nalazi u blizini Stavrosa i predivna “Platinasta plaža” koju zaista treba posetiti. Lokalne turističke agencije nude dnevne izlete poseta Uranopolisu i krstarenje brodom oko Svete Gore. Stari grad i muzej Amfipolis se nalaze u pravcu Asprovalte, a za ljubitelje šopinga u blizini je Solun.