Paralija je smeštena u podnožju najviše grčke planine, Olimpa i jedno je od najpoznatijih letovališta oblasti Pieria. Od najvećeg grada severne Grčke, Soluna udaljena je oko 60km, oko 30 kilometara od popularnih letovališta Leptokarija i Nei Pori, a na samo 6 km od najpoznatijeg trgovačkog centra severne Grčke, Katerini.

Paralija je naselje i opština koja se nalazi na istoku grčke oblasti Pieria. Kalitea predstavlja sedište ove opštine. Paralija po zadnjem popisu održanom 2011. godine ima 1.124 stanovnika a cela opština broji 6.803 stanovnika. Kada gledamo kroz celu godinu, dominantna privredna grana je poljoprivreda, a tokom letnjih meseci je evidentno da je turizam izuzetno razvijen.

Paralija je takodje izuzetno poznata po svojim noćnim klubovima, barovima, restoranima, hotelima i tavernama. Zaliv Thermian se nalazi na istoku, gotovo celu obalu pokrivaju predivne peščane plaže. Veoma blizu Paralije se nalaze i železnička stanica i bolnica i to u gradu Katerini koji je udaljen oko 6 kilometara.

Paralia letoKlimatski uslovi koji vladaju u Paraliji su izuzetno pogodni zbog blizine Olimpa. Koliko god da je vazduh na nivou obale mora topao i vreo, lagani vetrić sa Olimpa vas bez prestanka prijatno rashladjuje. Veliki je broj organizovanih ekskurzija i izleta te ste u prilici da vas domaćini odvedu i upoznaju sa bogatim kulturnim i istorijskim nasledjem Grčke, kao što su Solunsko groblje, Manastir Meteori, Olimp i mnogo toga još.

VRASNA PARALIA – VILA DIMITRIS

Vila Dimitris je smeštena na samoj plaži u Vrasna Paraliji. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, koji imaju direktan ili bočni pogled na more. Sve smeštajne jedinice poseduju opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu, nove televizore i klima uredjaje. Gostima je na …