Nei Pori apartmaniNei Pori je u isto vreme i primorsko selo i čuveno grčko letovalište u Centralnoj Makedoniji u oblasti Pijerija. Prefekturu Pijerija prvi su naselili Tračani iz plemena Pijeri, po kojima je prefektura i dobila ime. Brzi razvoj ove prefekture omogućio je i njen položaj na glavnom putu od Soluna ka Atini, naročito u privrednim granama kao što su turizam i poljoprivreda.

Nei Pori je udaljen od makedonske granice 160 km, a smešten je ispod Olimpa od središta upravnog okruga Katerini udaljen je samo 43 kilometra. Originalno naselje “Stari Pori” je od obale udaljeno par kilometara i nalazi se u brdu. Severno od Nei Porija udaljeno svega nekoliko kilometara je popularno letovalište Platamon, i to na južnom delu močvare koju stvara severna delta reke Pinios.

Nei Pori odlikuje izuzetno široka i duga peščana plaža, besprekorno čisto more, izuzetno lepo opremljeni kafići, parkovi, prostrani trgovi, taverne i poslastičarnice. Sa svojim veoma širokim ulicama, lepo uredjenim trgovima i mnogobrojnim igralištima za decu Nei Pori je mesto kao stvoreno za porodična letovanja.

U centru Nei Porija se nalazi crkva posvećena Sv. Marini, još nekoliko njih se nalazi u blizini: crkva Svetog proroka Ilije, crkva Svete Paraskeve, crkva Svetog Trojstva i crkva Svetih Apostola. Osim pomenutih tu su još i crkva Svetog Dimitrija i crkva Sv. Nikole. U okolini se nalaze značajna arheološka nalazišta.

Nei Pori je osnovan 1976. godine i izgradjen je prema urbanističkom planu, zbog čega su ulice izuzetno široke, a trgovi prostrani. Turizam je osnovna delatnost kojom se bavi stanovništvo. U selu postoje osnovna škola, kulturni centar, ambulanta, dva fudbalska igrališta i luksuzni hoteli i apartmani.

NEI PORI LETO 2017 – VILA LICA

Vila Lica nalazi se oko 120 metara od široke peščane plaže u mestu Nei Pori u neposrednoj blizini zabavnog parka, marketa, trafike i pijace. Vila Lica ima dvokrevetne i trokrevetne studije, kao i četovorkrevetne, perokrevetne i šestokrevetne dupkels apartmane sa …