HALKIDIKI LETO

Želite li da nadjete informacije o ponudi smeštaja za Halkidiki? Leto 2016 provedite uz popust i uz snižene cene za apartmanski i hotelski smeštaj. Naš letnji program “Halkidiki Leto 2016” nudi napoznatije destinacije za letovanje koje Halkidiki ima trenutno da ponudi. Na našem sajtu možete naći mnoštvo korisnih i važnih informacija u vezi svega vezanog za Halkidiki, leto 2016 i letovanje u Grčkoj. Pronadjite neki od aranžmana po Vašoj meri, rezervišite na vreme i iskoristite neverovatne popuste koje nudi program “Halkidiki Leto 2016“.

Halkidiki

Halkidiki je veliko poluostrvo sa površinom od 2.886 km2. U delu koji se pruža ka jugu, ono dobija oblik još 3 manja poluostrva koja se zbog svog izduženog oblika još zovu i “3 prsta” (ili, na grčkom: “tri noge”), gledajući od zapada ka istoku, imena su im: Kasandra (Kassandra), Sitonija (Sithonia) i Atos – Sveta Gora (Athos).

Populacija poluostrva koje je administrativno podeljeno na 14 opština, iznosi oko 80.000 stanovnika, glavni grad je Poligiros, koji se nalazi u središnjem delu poluostrva. Najvažnije privredne grane kojima se bave stanovnici poluostrva su ribolov i poljoprivreda, dok je leti jedna od osnovnih delatnost turizam. Slično ostatku Grčke, i na Halkidikiju su najpoznatiji produkti vina, med, masline i maslinovo ulje.

HALKIDIKI 2016 – HANIOTI

Hanioti i grčka letnja destinacija poluostrvo Kasandra, su stecište hiljada turista iz cele Evrope svakoga leta. Nalazi se na najzapadnijem delu Halkidikija, blizu Soluna. Sam dolazak na Kasandru na mnoge može da ostavi popriličan utisak, jer je ovaj deo poluostrva spojen sa Halkidikijem, mostom. Mada, tehnički gledano, Kasandra nije poluostrvo već ostrvo, odvojeno od kopna kanalom Potidea, koji nudi spektakularan panoramski pogled, naročito u sumrak.

HALKIDIKI 2016 – SARTI

Sarti je lociran na zaista predivnom mestu. Pozicija grada je takva da se sa nje nudi fantastičan panoramski pogled, a naročito je lep ujutru, jer tada sunce započinje svoj put preko Atosa – Svete Gore. Kristalno čisto more zapljuskuje 3 kilometra dugu plažu, a izuzetno bujna mediteranska vegetacija kao zeleni tepih se prostire preko okolnih planina.

HALKIDIKI 2016 – PEFKOHORI

Ima jedna karakteristika koju ima Pefkohori, a druga letovališta u okolini nemaju a to je jedna veoma duga ulica koja se nalazi na samoj obali mora, sa jedne strane je more sa predivnim peščanim plažama i mnogobrojne prodavnice i ugostiteljske objekte na drugoj. Na ovoj svojevrsnoj promenadi možete se u isto vreme i šetati, i kupati, i popiti kafu, i jesti u nekoj od mnogobrojnih taverni, ali i da pronadjete suvenirnicu u kojoj ćete kupiti nešto što će vam vratiti sećanje na vreme provedeno u ovom letovalištu.

HALKIDIKI 2016 – POLIHRONO

Iz Polihrona je moguće krenuti na nekoliko zanimljivih izleta. “Kasandra tura” je kao stvorena za zaljubljenike u putovanja. Pri prvom zaustavljanju obilazi se selo Afitos u kome se nalaze atraktivne gradjevine od drveta i kamena, a turneja se nastavlja do sela Kasandria, gde se odvija dan kupovine.

Pored izuzetno lepe prirode koju sačinjavaju preko 500 km peščanih plaža i uvala, Halkidiki je takodje i veoma pošumljen deo Grčke. Ako izuzmemo borove šume, najčešća vegetacija koja se uzgaja na Halkidikiju su masline, vinogradi i naravno žito. Kažu da je činjenica da Halkidikijem ne teče ni jedna reka, pa nema ušća u more koje bi stvorilo mulj, morska voda oko njegovih obala je kristalno čista i otvoreno plave boje. Na obali postoji 41 plaža koja je označena “plavom zastavicom” – najvišom ocenom kojom EU rangira dostignuti nivo čistoće i uredjenosti plaža.

Na Halkidikiju je klima uglavnom blaga, mediteranska, sa kišnim zimama i često veoma toplim letima – 300 sunčanih dana, ili godišnje 3.000 sati sa suncem. Klima je nešto hladnija idući ka severnom, kopnenom delu, koji je brdovit. Prosečna zimska temperatura kreće se od 3,5° do 19° u najhladnijim mesecima: decembru i februaru, do najviših 23° do 34° u vreme letnjih žega u julu i avgustu. U kopnenom delu Halkidikija se može desiti da temperatura padne ispod nule, ali to se dešava veoma retko.

Aktuelni program naše agencije “Halkidiki Leto 2016″ nudi Vam najomiljenija odmarališta koja Grčka ima u ovoj regiji. Nudimo provereno dobra mesta za letovanje na Halkidikiju, odličan smeštaj i fenomenalne popuste za predsezonske uplate. Na sajtu možete naći mnoštvo korisnih preporuka i saveta po pitanju svega vezanog za Halkidiki, a za sve ostale informacije slobodno nas kontaktirajte telefonom ili mejlom. Iskoristite popuste programa “Halkidiki Leto 2016“, nadjite najpovoljnije cene i rezervišite Vaš aražman za letovanje na vreme.

HALKIDIKI – LETO 2019

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Halkidiki Halkidiki je grčka destinacija za letovanje koja se nalazi na severnoj obali Egejskog mora. Halkidiki je udaljen oko 100 kilometara od Soluna, a letovanje provedeno na Halkidikiju …

HALKIDIKI 2019 APARTMANI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Na jugo-istočnoj strani centralnog dela grčke oblasti Makedonije, jugoistočno od prestonice severne Grčke – Soluna, smešteno je veliko poluostrvo Halkidiki, čija površina iznosi 2.886 km2. Na svom južnom …

HALKIDIKI CENE – HALKIDIKI 2019 APARTMANI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Na jugoistoku centralnog dela provincije Makedonije, jugoistočno od najvećeg grada i prestonice severne Grčke – Soluna, nalazi se Halkidiki, veliko poluostrvo sa površinom od 2.886 km2. U delu Halkidikija …

HALKIDIKI APARTMANI LETO 2019

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Na jugoistoku centralnog dela provincije Makedonije, jugoistočno od najvećeg grada i prestonice severne Grčke – Soluna, nalazi se Halkidiki, veliko poluostrvo sa površinom od 2.886 km2. U južnoj …

HALKIDIKI – KASANDRA 15 NOĆI

Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 15 noći Dinarski deo: za 1/2 i 1/3 studije i apartmane je 11.990 dinara i za 1/3+1, 1/4 i 1/5 apartmane i duplexe 14.990 dinara Polihrono Vila Janis Beach – 15 noći TV, AC*, 5m,  …

HALKIDIKI – KASANDRA 10 NOĆI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Dinarski deo: za 1/2, 1/2+K i 1/3 studije i apartmane je 7.990 dinara i za 1/3+1, 1/4, 1/4+1 i 1/5 studije, apartmane i duplexe 9.990 dinara Polihrono Vila …

HOTELI

Hoteli Grcka Leto 2019