HALKIDIKI

Halkidiki ima nekoliko letovališta koji kao da su stvoreni za letnji odmor kako mladih, tako i za letovanje porodica sa malom decom. Ukoliko želite da iskusite pravi odmor i da provedete letovanje za pamćenje, Halkidiki je savršen izbor za Vas. U sklopu ponude za letovanje u Grčkoj ove sezone, naša agencija nudi nekoliko najpopularnijih letovališta koje Halkidiki ima. Sve o našim ponudama za Halkidiki možete pronaći na našem sajtu, a za sve dodatne informacije, savete ili preporuke kontaktirajte nas telefonom ili mejlom.

Halkidiki

Halkidiki ima uglavnom blagu mediteransku klimu, sa kišnim zimama i često veoma toplim letima – 300 sunčanih dana, ili čak 3.000 sunčanih sati godišnje. Na brdovitom, severnom delu koji se nalazi u kopnu, klima je nešto hladnija. Prosečna zimska temperatura iznosi od 3,5° do 19° u mesecima kada je najhladnije – decembru i februaru, do najviših 23° do 34° u vreme letnjih žega u julu i avgustu. Temperature ispod nule su veoma retke i moguće su samo u kopnenom delu Halkidikija.

Halkidiki na svom južnom delu ima još 3 manja poluostrva koja se zbog svog izduženog oblika još zovu i “3 prsta” (ili, na grčkom: “tri noge”), kada se posmatra sa zapada prema istoku imena su im: Kasandra (Kassandra), Sitonija (Sithonia) i Sveta Gora – Atos (Athos).

Sem prekrasne prirode koja se sastoji od preko 500 km peščanih plaža i zatona, Halkidiki je takodje i veoma pošumljen deo Grčke. Ako izuzmemo borove šume, najčešće kulture zasadjene na Halkidikiju su masline, a tu su i vinogradi, kao i žito. Kažu da je činjenica da Halkidikijem ne teče ni jedna reka, pa nema ušća u more koje bi stvorilo mulj, morska voda oko njegovih obala je kristalno čista i otvoreno plave boje. Duž obale se nalazi 41 plaža koje su dobile priznanje “plava zastavica” – oznakom koju dodeljuje EU za postignuti stepen čistoće i uredjenosti plaže.

HALKIDIKI 2016 – HANIOTI

Hanioti je letovalište na Kasandri, najnaseljenijem “prstu” Halkidikija, uz kilometrima dugu, lepu i razudjenu obalu, kristalno čiste vode mora i živopisne prirode, ova letnja destinacija u svojim ponudama pruža raznovrsne i zanimljive turističke sadržaje. I najprobirljiviji turisti ovde mogu naći aranžman koji će zadovoljiti sve njihove kriterijume i ispuniti sve želje vezane za letnji odmor.

HALKIDIKI 2016 – PEFKOHORI

Pefkohori ima takvu turističku ponudu u kojoj nije izostavljeno ništa što bi vam moglo ulepšati letovanje. Tu se nalazi sveobuhvatan izbor zaista odličnih hotela i vila sa apartmanima, nekoliko agencija za iznajmljivanje automobila, nekoliko odlično snabdevenih supermarketa, veliki broj manjih prodavnica, ambulanta, apoteka, nekoliko pekara i pošta.

HALKIDIKI 2016 – POLIHRONO

Nijedan posetilac ne bi smeo da ode iz Polihrona, a da pre toga ne proba uzo, samuku, recinu ili Mythos pivo. To su sve originalna grčka pića koja vas osvajaju svojim fantastičnim ukusom i prijatnim dejstvom. Trebalo bi iskoristiti i priliku da se proba grčka kafa i razni napitci sa kafom. Grčki sladoled je zacelo, neizbežna poslastica, bez koje bi dan na plaži ili veče u gradu bili nezamislivi.

HALKIDIKI 2016 – SARTI

Turistička ponuda Sartija osim opisanog ogleda se i u mnogobrojnim lepim plažama u samom mestu, ali postoji i puno fenomenalnih plaža i u okolini. Ako imate istraživačkog duha, te želite da bolje upoznate okolinu Sartija i da se kupate još na nekim uredjenim ili divljim plažama, pored automobila iznajmljenog u rent-a-car agenciji ili sopstvenog, dobra mogućnost je i iznajmljivanje skutera. Nije skupo, a imaćete rešenje za sopstveni prevoz i mogućnost da odete gde god poželite. Levo od Sartija, na putu za Nikiti smeštene su male plaže i uvale, kao na primer Kavourotripes, Orange Beach, Armenistis Beach. A desno od Sartija nalaze se plaže, Kalamici, Talata, Sikja, Goa, Porto Kufo, Aretes, Toroni. Ako odmor provodite u Sartiju ili njegovoj okolini, svakako posetite barem jednu od ovih plaža.

Populacija poluostrva koje je administrativno podeljeno na 14 opština, iznosi oko 80.000 stanovnika, glavni grad je Poligiros, koji se nalazi u središnjem delu poluostrva. Najvažnije privredne grane kojima se bave stanovnici poluostrva su ribolov i poljoprivreda, dok je leti jedna od osnovnih delatnost turizam. Baš kao i u ostalim delovima Grčke, i na Halkidikiju glavni proizvodi su maslinovo ulje, med, masline i vina.

Halkidiki je fenomenalna destinacija ukoliko želite provesti nezaboravno letovanje u Grčkoj. Nudimo nekoliko letovališta, tako da sa nekim od naših aranžmana sebi možete priuštiti odmor na jednoj od dobro uredjenih plaža i u nekom od najpopularnijih letovališta koje Halkidiki može da ponudi.  Sjajni gradovi Grčke i sela, gostoprimstvo grčkog naroda i kulturno i istorijsko blago neprocenjive vrednosti su stvari po kojima je ova zemlja prepoznatljiva, a naš aktuelni program ‘‘Halkidiki 2016’‘ sve to Vam može omogućiti da doživite i sami po neverovatno dobroj ceni. Pozovite nas i rezervišite svoj aranžman u terminu koji Vama najviše odgovara.