Grčko ostrvo Tasos nalazi se u istočnom delu pokrajine Makedonija, tj. severoistočnom delu Grčke. ostrvo je svega 8 km udaljeno od obale Makedonije, i predstavlja najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga u Grčkoj. Geografski, ostrvo pripada teritoriji zvanoj Trakija, Tasos se prostire na površini od oko 390 km2, što ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke. Ostrvo zauzima najistočniji i najjužniji deo prefekture Kavala. Prevoz izmedju Kavale i Tasosa je organizovan putem trajektnih linija.

Broj stalnih stanovnika na Tasosu iznosi oko 16.000 po popisu iz 2005. godine. Danas je glavni grad ostrva Limenas, nekada su ga zvali i Tasos, mada se antički grad Tasos nalazi na suprotnoj strani ostrva, dok se predjašnje glavno mesto ostrva nazivalo Telohos, koji je smešten u samoj unutrašnjosti ostrva.

Tasos letovanjeTasos je idealna destinacija ukoliko želite miran letnji odmor, da na samoj plaži nadjete smeštaj, da zaboravite na posao i probleme, i da u kupanju i izležavanju nadjete opuštanje. Letovališta Pefkari, Pahis, Rahoni, Astris i Marijes su kao stvoreni za ovakav tip odmora..

Na Tasosu nećete naći vodene parkove, kao i akvarijumi, kvartovi sa luksuznim hotelima i marina sa luksuznim jahtama, nema tržnih centara i mega-marketa, McDonaldsa, kineskih i italijanskih restorana, noćnog provoda i slično. Na Tasosu se možete oduševiti sitnicama, nekom divljom uvalicom, lepom plažom, čistom vodom, lepim pogledom, hiljadu godina starom maslinom, ljubaznim ostrvljaninom, mirisom borovine, zalaskom sunca – dakle prirodom.

Da bi krenuli u avanturu istraživanja Tasosa, kako bi ga bolje upoznali potreban vam je auto ili barem skuter. Opseg ostrva iznosi oko 95 km, pa prema tome za ceo krug vam treba nešto više od jednog sata.

TASOS LETO 2019 – POTOS LETOVANJE 2019

Potos, je nekada bilo malo ribarsko mesto, a danas je jedno od poznatih turističkih centara u Grčkoj. Letovalište Potos je i pored mnogobrojnih modernih restorana, barova, manjih i većih prodavnica ipak zadržalo svoj šarm i lepotu pravog tradicionalnog grčkog mesta. …

TASOS

Dinarski deo: za 1/2 i 1/3 studije i apartmane je 7.990 dinara i za 1/3+1, 1/4 i 1/5 apartmane i duplexe 9.990 dinara Vila Karidia – 10 noći TV, AC*, 40m Tasos – Potos Polazak: Maj Jun Jul Avgust Septembar …

TASOS

Duž obale Tasosa postoje brojni rtovi, kao isturene, povišene tačke koje zalaze duboko u more (Salonikos, Gramvuza, Kefalas, Diaporos, Baburas, Pakis i drugi). Upravo zbog toga Tasos je poznat po velikom broju dostupnih vidikovaca koje ćete primetiti dok se krećete …