U Polihronu se nalazi mnogo velikih i malih marketa, i u njima se nalazi izuzetno velika ponuda iz koje možete izabrati sve što vam treba. Ovo je mesto kao stvoreno za odmor i jedno od omiljenih letovališta srpskih turista. Smešteno je na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju. Gradić poseduje izrazit šarm i lepotu koji čine atmosferu veoma prijatnom. Odmah pored plaže nalazi se glavno šetalište, tako da dok šetate gledate na more, a na drugoj strani je niz prelepih restorančića. Plaže su peščane i lepo uredjene. Pesak je na mestima krupniji, ali isto tako ima mesta gde je sitan.

Plaža u Polihronu je veća i lepša od onih u Pefkohoriju i Haniotiju. Dugačka je, veoma čista, uredna i fantastično održavana. More je kristalno čisto, bez meduza, bez algi i slično. O pažnji koju posvećuju plaži, govori i sistem čišćenja, oko pola jedan noću plažom se kreće jedan traktor koji za sobom vuče ogroman “usisivač. Tačnije on usisa pesak i sve što je bilo na njemu (opušci od cigareta, čaše, flaše, papuče itd), a iza sebe vraća čist pesak koji ujedno i poravna. Na plaži postoji mogućnost iznajmljivanja pedalina i drugih vodenih vozila, kao i ostalih rekvizita, kao i nekoliko kabina za presvlačenje.

Polihrono letoPolihrono je prijatno i malo mesto, ali ima takve karakteristike da je idealno za pravi porodični odmor, isto kao kod većine mesta na Halkidikiju, dolazak do ostalih plaža u okolini je iz Polihrona veoma brz. Obratićemo pažnju samo na one koje su smeštene na prstu Kasandra. Sani 2, Kriopigi 2, Sani 3 i Kriopigi 4 su samo neke koje treba posetiti. Sve su kompletno opremljene i nosioci su plavih zastavica za kvalitet.

Najlepša atrakcija na plažama Polihrona je ronjenje. Čista voda ove oblasti je idealna za otkrivanje lepota podvodnog sveta i veoma čudnih stvorenja koja u njemu borave. Iznajmljivanje opreme za boravak pod vodom je zaista jeftino.