Pefkohori letovanjePefkohori je malo letovalište koje se nalazi na jugoistočnoj strani poluostrva Kasandra izmedju Haniotija, severno i Paliouria južno. Pefkohori je od Soluna i solunskog aerodroma udaljen oko 100 km autobusu na redovnoj liniji je potrebno oko 1,5 do 2 sata da predje ovu udaljenost. Mesto je veoma šarmantno, poseduje mnoštvo lepih i interesantnih mesta za izlaske i provode, a istovremeno je i idealno za porodično letovanje i ležeran odmor.

Pefkohori smatraju za jedno od najomiljenijih letovališta na Halkidikiju i slovi za letovalište čija prebogata ponuda može da zadovolji ukus i potrebe i najizbirljivijih turista. U Pefkohoriju uveče centar zbivanja je dugačko šetalište pored plaže, tu su smešteni svi najbolji i najpoznatiji kafići, i svake večeri  ovde sve vrvi od života i veoma je interesantno.

Voda u letovalištu Pefkohori je besprekorno čista, što je i inače karakteristično za more uzduž čitave obale poluostrva Halkidiki. Već poslovična ljubaznost i gostoljubivost domaćina, grka, mnoštvo kafića i barova, široka peščana plaža i veličanstveni apartmani. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih mnogim turistima iz Srbije da godinama Pefkohori proglašavaju svojom najdražom destinacijom za letovanje.

Sportovi na vodi su jako zastupljeni u turističkoj ponudi koju daje Pefkohori, postoji i mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki za plažu. Sportsko naselje “Galisov kamp” je od mesta udaljeno samo 2 km, a osnovao ga je nekadašnja zvezda grčke košarke i kapiten njihove reprezentacije, Nikos Galis. Malo dalje smeštena je poznata marina Glaros, kada je vreme jasno i čisto iz Pefkohorija se može videti Sveta Gora i najviši vrh Atos.

PEFKOHORI

Pefkohori – Vila Philoxenia Village Pefkohori – Vila Golden Bay Pefkohori – Vila Hrisa Pefkohori – Vila Maria Pefkohori – Vila Eleni Beach Pefkohori – Vila Ioannis Paradis Pefkohori – Vila Elena Pefkohori – Vila Keti Pefkohori – Vila Halkias …

PEFKOHORI LETO 2019 – VILA ELENA

Vila Elena se nalazi se u mirnom delu Pefkohorija na oko 60m od najlepšeg i najšireg dela plaže u Pefkohoriju. Vila poseduje prostrane dvokrevetne i trokrevetne studije, kao i četvorokrevetne apartmane, koji se nalaze na visokom prizemlju i poslednjem spratu. …