Pefkohori je malo letovalište smešteno je na jugoistočnoj strani tzv. “prvog prsta”, poluostrva Kasandra izmedju Haniotia i Paliouria. Od Soluna, odnosno solunskog aerodroma do Pefkohorija ima oko 100 km ako putujete autobusom ovo rastojanje se savladava za 1,5 do 2 sata. Mesto je veoma šarmantno, poseduje mnoštvo lepih i interesantnih mesta za izlaske i provode, ali takodje je i kao stvoreno i za porodično letovanje i za opušteni odmor.

Pefkohori smatraju za jedno od najomiljenijih letovališta na Halkidikiju i slovi za letovalište čija prebogata ponuda može da zadovolji ukus i potrebe i najizbirljivijih turista. Dugačko šetalište koje se proteže uzduž plaže, u večernjim satima postaje centar svih zbivanja u Pefkohoriju, tu su smešteni svi najbolji i najpoznatiji kafići, i svake večeri  ovde sve vrvi od života i veoma je interesantno.

Pefkohori letoPefkohori je letovalište sa izuzetno čistom vodom, što je i uobičajeno za more duž cele obale poluostrva Halkidiki. Izrazita srdačnost i gostoljubivost grčkih domaćina, mnoštvo kafića i barova, široka peščana plaža i veličanstveni apartmani. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih mnogim turistima iz Srbije Pefkohori već godinama najomiljenije mesto za letnji odmor.

Sportovi na vodi su jako zastupljeni u turističkoj ponudi koju daje Pefkohori, a tu je i mogućnost za uzimanje u najam ležaljki i suncobrana za plažu. Sportsko naselje “Galisov kamp” je od mesta udaljeno samo 2 km, a osnovao ga je bivši kapiten košarkaške reprezentacije Grčke, Nikos Galis. Malo dalje nalazi se marina Glaros, kada je vreme jasno i čisto iz Pefkohorija se može videti Sveta Gora i najviši vrh Atos.

PEFKOHORI

Pefkohori – Vila Philoxenia Village Pefkohori – Vila Golden Bay Pefkohori – Vila Hrisa Pefkohori – Vila Maria Pefkohori – Vila Eleni Beach Pefkohori – Vila Ioannis Paradis Pefkohori – Vila Elena Pefkohori – Vila Keti Pefkohori – Vila Halkias …

PEFKOHORI LETO 2019 – VILA ELENA

Vila Elena se nalazi se u mirnom delu Pefkohorija na oko 60m od najlepšeg i najšireg dela plaže u Pefkohoriju. Vila poseduje prostrane dvokrevetne i trokrevetne studije, kao i četvorokrevetne apartmane, koji se nalaze na visokom prizemlju i poslednjem spratu. …