Pefkohori je malo letovalište smešteno je na jugoistočnoj strani tzv. “prvog prsta”, poluostrva Kasandra izmedju mesta Hanioti i Paliouri. Od Soluna, odnosno solunskog aerodroma do Pefkohorija ima oko 100 km autobusu na redovnoj liniji je potrebno oko 1,5 do 2 sata da predje ovu udaljenost. Mesto je više nego ljupko, bogato je zanimljivim i simpatičnim mestima za provode i izlaske, ali takodje je i kao stvoreno i za porodično letovanje i za opušteni odmor.

Pefkohori smatraju za jedno od najomiljenijih letovališta na Halkidikiju i slovi za letovalište čija prebogata ponuda zaista može da ispuni želje, zadovolji ukus i potrebe i najprobirljivijih turista. Dugačko šetalište koje se proteže uzduž plaže, u večernjim satima postaje centar svih zbivanja u Pefkohoriju, gde su smešteni najbolji kafići, tako da je svake večeri ovde izuzetno zanimljivo i sve je ispunjeno nekim dešavanjima.

Pefkohori je letovalište sa izuzetno čistom vodom, što je i uobičajeno za more duž cele obale poluostrva Halkidiki. Ljubaznost i gostoprimstvo grčkih domaćina, fantastični apartmani, široka peščana plaža, izuzetno velik broj kafića i barova. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih mnogim turistima iz Srbije Pefkohori već godinama najomiljenije mesto za letnji odmor.

Pefkohori leto 2019Pefkohori ima veliki izbor mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi, postoji i mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki za plažu. Na samo 2 km udaljeno od mesta nalazi se sportsko naselje “Galisov kamp”, a osnovao ga je bivši kapiten košarkaške reprezentacije Grčke, Nikos Galis. Malo dalje smeštena je poznata marina Glaros, kada je vreme jasno i čisto iz Pefkohorija se može videti Sveta Gora i najviši vrh Atos.

PEFKOHORI

Pefkohori – Vila Philoxenia Village Pefkohori – Vila Golden Bay Pefkohori – Vila Hrisa Pefkohori – Vila Maria Pefkohori – Vila Eleni Beach Pefkohori – Vila Ioannis Paradis Pefkohori – Vila Elena Pefkohori – Vila Keti Pefkohori – Vila Halkias …

PEFKOHORI LETO 2019 – VILA ELENA

Vila Elena se nalazi se u mirnom delu Pefkohorija na oko 60m od najlepšeg i najšireg dela plaže u Pefkohoriju. Vila poseduje prostrane dvokrevetne i trokrevetne studije, kao i četvorokrevetne apartmane, koji se nalaze na visokom prizemlju i poslednjem spratu. …