Pefkohori je turističko naselje smešteno na grčkom poluostrvu Kasandra, drugačije poznata i kao “prvi prst” Halkidikija. Smešteno je na oko 100 km od najvećeg grada severne Grčke, Soluna, a naselje je osnovano početkom 19. veka kao ribarsko selo od strane izbeglica iz Turske. Osim potomaka prvih naseljenika iz Male Azije, Grka, danas, stalno stanovništvo predstavljaju još i Cincari, koji mogu se prepoznati po svetloj boji kose, a takodje tu su i izbeglice iz Albanije. Tu i tamo za ovo mesto se čuje naziv Kapsochora (u prevodu to je “spaljena zemlja”), mesto je ovaj naziv dobilo zato što su ga pirati u nekoliko navrata spalili do temelja.

Pefkohori 2019U Pefkohoriju vam se pruža mogućnost da provedete veoma poželjan odmor, iz razloga što su njegove ponude koncipirane tako da daju sve što je potrebno da jedno savremeno letovalište ima. U Pefkohoriju postoji mnogo manjih i većih prodavnica koje su izuzetno dobro snabdevene, a tokom šetnje u priobalnom delu nadomak mora naći ćete veliki broj restorana, kafića, barova i raznolikih većih i manjih prodavnica.

Postoji jedna stvar koju druga letovališta u okolini Pefkohorija nemaju to je jedna izuzetno duga ulica koja se proteže skroz dužinom obale mora, koja ima more i prelepe peščane plaže sa jedne strane a sa druge strane je mnoštvo prodavnica i ugostiteljskih objekata. Ova specifična “kičma” vam omogućava da se istovremeno kupate, šetate, i popiti kafu, i jesti u nekoj od mnogobrojnih taverni, ali i naći prodavnicu suvenira i kupiti nešto da vas podseća na leto provedeno u ovom mestu.

Pefkohori ima takvu turističku ponudu u kojoj nije izostavljeno ništa što bi vam moglo ulepšati letovanje. Tu se nalazi sveobuhvatan izbor zaista odličnih hotela i vila sa apartmanima, nekoliko agencija za iznajmljivanje automobila, nekoliko odlično snabdevenih supermarketa, veliki broj manjih prodavnica, ambulanta, apoteka, nekoliko pekara i pošta.

PEFKOHORI

Pefkohori – Vila Philoxenia Village Pefkohori – Vila Golden Bay Pefkohori – Vila Hrisa Pefkohori – Vila Maria Pefkohori – Vila Eleni Beach Pefkohori – Vila Ioannis Paradis Pefkohori – Vila Elena Pefkohori – Vila Keti Pefkohori – Vila Halkias …

PEFKOHORI LETO 2019 – VILA ELENA

Vila Elena se nalazi se u mirnom delu Pefkohorija na oko 60m od najlepšeg i najšireg dela plaže u Pefkohoriju. Vila poseduje prostrane dvokrevetne i trokrevetne studije, kao i četvorokrevetne apartmane, koji se nalaze na visokom prizemlju i poslednjem spratu. …