Paralia je poznata po svojim mnogobrojnim peščanim plažama koje su prekrivene sitnim belim peskom, a voda u moru je besprekorno čista i kristalno bistra. Ovo letovalište je jedna od najtraženijih grčkih destinacija za odmor, i za porodice koje u svom sastavu imaju malu decu, a takodje i za sve koji žele da se ludo provedu i osete čari bogatog noćnog života.

Gradska plaža u Paraliji je lepa ali mala, sa velikim plićakom. Ovo je idealno mesto za boravak roditelja sa malom decom, ali vrlo često, naročito u jeku sezone na njoj se stvaraju velike gužve. Ali dovoljno je poći samo nekih 300-400 metara u pravcu Olimpik Biča, odmah iza malog pristaništa, i naići na izuzetno prostranu, veliku plažu čija je dužina čak oko 2 kilometra. Na ovoj plaži su uredjeni tereni za mali fudbal i odbojku a što se tiče gužve nemorate se brinuti, nikada je nema.

Paralija leto 2017U Paraliji, u jutarnjim satima lepota mora dolazi do izražaja, pa ako volite da u miru uživate dok je voda najčistija i dok nema gužve, dodjite izmedju 7 i 8 sati na plažu i do 11 ćete biti opušteni, dok najveći broj turista ne nagrne na plažu. Valja napomenuti da sa Olimpa uvek lagano duva prijatan vetrić što može zavarati i ljudi ne osećaju koliko je stvarno toplo, pa često pocrvene misleći da sunce nije jako. Ako ste od onih koji uživaju u zalascima sunca, a uporedo i vole da se sunčaju, onda je za vas najbolje da odete na plaže koje se nalaze van Paralije. Tamo vam senke zgrada neće smetati i ostvariće vam se želja da se sunčate sve vreme

Ukoliko vas u Paraliji letnji provod ne ispunjava do kraja i želite dobar šoping onda ste na pravom mestu. Paralia ima obilje prodavnica, krznara, zlatara i prodavnica kožne galanterije. Sve to se prodaje po veoma niskim cenama. U svakoj prodavnici bar jedan prodavac je Srbin ili je to neko ko zna srpski, tako da komunikacija nikada nije problem. Vezano za kožu i krzno, cene nisu fiksne i možete se cenkati i tako znatno spustiti cenu.

paralia-letovanje-2017