Paralia je mesto koje je kao stvoreno za letnji odmor i koje ni u kom slučaju ne bi smeli zaobići ako se slučajno ili namerno nalazite u ovom delu Grčke. Poslovično gostoprimstvo grčkih domaćina za koje ste već verovatno čuli ili ga sami osetili “na svojoj koži” i ovde je prisutno gde god krenete. I pored svega što mesto pruža ovo je izmedju ostalog još samo jedan činilac zbog čega je Paralia jedna od najčešćih destinacija kod turista iz Srbije, pa i iz čitave Evrope.

Paralija 2017U Paraliji, ako govorimo o cenama, iste su ili nisu daleko veće od cena u Srbiji. Cene u klubovima kafićima i tavernama se veoma razlikuju, kreću se od prikladnih do izuzetno visokih, a mahom kvalitet mesta opravdava visoke ili niske cene u svim lokalima. Hrana u restoranima je srazmerno jeftina, čak štaviše ovde su restorani jeftiniji od nekih restorana u velikim gradovima u Srbiji. Ako pogledamo kakva je situacija sa snabdevanjem hranom u prodavnicama, postoji nekoliko većih i manjih marketa, ali po svoj prilici 80% ljudi ide u kupovinu u veliki market LIDL. Tu je ponuda zaista veoma velika i raznovrsna, a cene su stvarno izuzetno povoljne.

Paralia je prvenstveno turističko mesto i nema neku preterano značajnu kulturnu ili čak istorijsku vrednost uzimajući u obzir da je samo mesto nastalo u neposrednoj prošlosti. Kako god mesto ima izuzetne turističke potencijale pa u svojoj velikoj ponudi ima najraznovrsnije vidove zabave i provoda, a noćni život je više nego dobar pa je za svaku pohvalu.

Postoji predivno šetalište koje se proteže skroz od Paralije do Olimpik Biča za one koji ne uživaju u šopingu i gužvi u gradu. Klima ove regije je stvarno fantastična zahvaljujući laganom povetarcu sa Olimpa visoke temperature na obali mora se skoro i ne osećaju, a svežina noći je kao stvorena za odmor i spavanje, pa čak i samo par sati sna je sasvim dosta da se “napune baterije”.

VRASNA PARALIA – VILA DIMITRIS

Vila Dimitris je smeštena na samoj plaži u Vrasna Paraliji. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, koji imaju direktan ili bočni pogled na more. Sve smeštajne jedinice poseduju opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu, nove televizore i klima uredjaje. Gostima je na …