GRCKA 2017

Tasos Letovanje - Leto 2017
Tasos Leto 2017

Sarti Letovanje - Leto 2017
Sarti Leto 2017

Neos Marmaras Letovanje - Leto 2017
Neos Marmaras Leto 2017

Polihrono Letovanje - Leto 2017
Polihrono Leto 2017

Hanioti Letovanje - Leto 2017
Hanioti Leto 2017

Pefkohori Letovanje - Leto 2017
Pefkohori Leto 2017

Asprovalta Letovanje - Leto 2017
Asprovalta Leto 2017

Nea Vrasna Letovanje - Leto 2017
Nea Vrasna Leto 2017

Stavros Letovanje - Leto 2017
Stavros Leto 2017

Nei Pori Letovanje - Leto 2017
Nei Pori Leto 2017

Leptokarija Letovanje - Leto 2017
Leptokaria Leto 2017

Paralija Letovanje - Leto 2017
Paralia Leto 2017

Kalamici Letovanje - Leto 2017
Kalamici Leto 2017

First minute 2017 - Grcka First minute 2017


CRNA GORA

Crna Gora sa svojim plažama, brojnim malim uvalama i prelepim tirkizno plavim morem predstavlja letnju destinaciju kojoj svake godine hrle mnogobrojni turisti. Sa tipičnom mediteranskom klimom koju odlikuju veliki broj sunčanih dana, Crna Gora nudi opcije za letovanje i odmor u poznatim letovalištima kao što su: Budva, Bečići, Petrovac, Tivat, Herceg Novi, Kotor, Risan, Bar, Ulcinj i mnoga druga mesta.

Najdublji kanjon Evrope i najveće jezero na Balkanu su ono po čemu je Crna Gora poznata. Osim toga, može se reći da je Crna Gora i pravi raj za sve ljubitelje prirode. Poseduje četiri nacionalna parka, očuvanu prašumu, mnogobrojne nacionalne rezervate i zakonom zaštićena područja. U delovima Crne Gore sa nižom nadmorskom visinom preovladava mediteranska klima, sa suvim letima i blagim zimama sa mnogo kiše. Temperatura varira u zavisnosti od nadmorske visine, a u čitavoj Crnoj Gori, Podgorica sa svojom nadmorskom visinom blizu nivou mora, ima najtoplije julske temperature.

Bogato kulturno-istorijsko nasledje je takodje ono čime se Crna Gora može pohvaliti. Mnogobrojne su istorijske znamenitosti koje datiraju iz rimskog i srednjevekovnog perioda. Uticaj vizantijskog doba uočljiv je u kontinentalnom delu: manastirima Ostrog, Morača, manastiru Sv.Trojice i Djurdjevim stupovima. Pored toga, grad Cetinje je prestonica kulture i umetnosti Crne Gore.

Što se gradova na obali tiče, svojim šarmom i raznolikošću imaju svima da ponude po nešto. Tu je Ulcinj, mesto koje je poznato po tome što je nekada davno bilo gusarski grad, a danas je lepo i vrlo popularno turističko mesto. Zatim, tu je Bar, grad prepun istorijskih spomenika, i sa novim modernim delom koji ima luku, marinu, veliki broj hotela, i sve što je neophodno da se provede prijatno leto. Potom, tu je Budva, najpoynatija i najposećenija crnogorska turistička destinacija, koja se proteže od Buljarica, preko Petrovca i Svetog Stefana, pa sve do Jaza. Tu je zatim i Tivat, mirno pitomo primorsko mesto, prelepi Kotor koji je pod zaštitom UNESCO-a zbog svog fascinantnog kulturno-istorijskog blaga, kao i Herceg Novi, neodoljiva letnja destinacija prepunu zelenila, cveća i predivnih starih istorijskih objekata.

Domaća hrana i riblji specijaliteti u mnogobrojnim restoranima, kafići sa divnim terasama, hoteli sa prijatnim i uslužnim osobljem učiniće Vaše letovanje u Crnoj Gori  nezaboravnim.

, , , , ,