Grčka 2019 >> Nei Pori 2019

NEI PORI 2019

Nei Pori - Vila Vaso
Nei Pori – Vila Vaso
Nei Pori - Vila Gouzelis
Nei Pori – Vila Gouzelis
Nei Pori - Vila Ana
Nei Pori – Vila Ana
Nei Pori - Kipos 1
Nei Pori – Vila Kipos 1
Nei Pori - Pupulo Sea
Nei Pori – Vila Pupulo Sea
Nei Pori - Sunshine
Nei Pori – Vila Sunshine
Nei Pori - Vila Tsambika
Nei Pori – Vila Tsambika
Nei Pori - Vila Giromania
Nei Pori – Vila Giromania
Nei Pori - Vila Atos
Nei Pori – Vila Atos
Nei Pori - Vila Sula
Nei Pori – Vila Sula
Nei Pori - Vila Ocean Hills
Nei Pori – Vila Ocean Hills
Nei Pori - Vila Despina Eleni
Nei Pori – Vila Despina Eleni
Nei Pori - Vila Mikes Apartmans
Nei Pori – Mike's Apartmans
Nei Pori - Vila Fotini
Nei Pori – Vila Fotini
Nei Pori - Vila Tasos
Nei Pori – Vila Tasos
Nei Pori - Vila Olympic House
Nei Pori – Olympic House
Nei Pori - Vila Olympic House New
Nei Pori – Olympic House New
Nei Pori - Vila Adonis
Nei Pori – Vila Adonis
Nei Pori - Vila Dias
Nei Pori – Vila Dias
Nei Pori - Vila Meri
Nei Pori – Vila Meri
Nei Pori - Vila Bukovo
Nei Pori – Vila Bukovo
Nei Pori - Vila Mihalis
Nei Pori – Vila Mihalis
Nei Pori - Vila Hristos
Nei Pori – Vila Hristos
Nei Pori - Vila Olimpus
Nei Pori – Vila Olimpus
Nei Pori - Vila Sofia
Nei Pori – Vila Sofia
Nei Pori - Vila Dionisa Lux
Nei Pori – Vila Dionisa Lux
Nei Pori - Vila Agyra
Nei Pori – Vila Agyra
Nei Pori - Vila Maria
Nei Pori – Vila Maria
Nei Pori - Vila Tuli
Nei Pori – Vila Tuli
Nei Pori - Vila Sergio
Nei Pori – Vila Sergio

NEI PORI MAPA - MAPA NEI PORIA

NEI PORI MAPA - MAPA NEI PORIA

NEI PORI – OSNOVNE INFORMACIJE

Nei Pori, primorsko selo, predstavlja jedno od najpoznatijih letovališta u Grčkoj smešteno je u oblasti Pijerija, koja se nalazi u Centralnoj Makedoniji. Prvi stanovnici prefekture Pijerija bili su Tračani iz plemena Pijeri, po njima je ova grčka prefektura i dobila ime. Pošto se prefektura nalazi na glavnom putu od Soluna ka Atini to je doprinelo i njenom ubrzanom razvoju, a naročito u privrednim granama poljoprivredi i turizmu.

Nei Pori je smešten ispod Olimpa, a od makedonske granice je udaljen 160 km od središta upravnog okruga Katerini udaljen je samo 43 kilometra. Prvobitno naselje “Stari Pori” se nalazi u brdu nekoliko kilometara od obale. Na par kilometara severno od Nei Porija nalazi se poznato letovalište Platamon, a na jugu močvare severne delte reke Pinios. Karakteristike ovog letovališta su jako široka i dugačka peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi, lepo opremljeni kafići, poslastičarnice, taverne i prostrani trgovi.

Nei Pori sa svojim širokim ulicama, mnoštvom igrališta za decu i ukusno uredjenim trgovima je idealno mesto za porodično letovanje. U centru Nei Porija se nalazi crkva posvećena Sv. Marini, a u blizini još nekoliko njih: crkva Svetog proroka Ilije, crkva Svete Paraskeve, crkva Svetog Trojstva i crkva Svetih Apostola. Vredne pomena su i crkva Svetog Nikole i crkva Sv. Dimitrija. U okolini se nalaze značajna arheološka nalazišta. Godine 1976. došlo je do osnivanja mesta Nei Pori, a gradjen je po urbanističkim planovima, pa zato su ulice komotne, široke sa prostranim trgovima. stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. U selu postoji niz objekata kao što su osnovna škola, kulturni centar, dva fudbalska igrališta, ambulanta, kao i raskošni hoteli i apartmani.

NEI PORI – KORISNE INFORMACIJE

Plaža u Nei Poriju je peščana, sitan zlatno žuti pesak pokriva plažu, a isti takav je i u vodi, što se tiče dubine vode, ona je postepena. Voda je prelepa, prozirna i čista, čak i u Grčkoj se retko vidja ovakva voda. Ronjenje bez maske je ovde moguće, baš zbog besprekorne čistoće vode. Plaža je izuzetno duga i veoma široka, tako da nikada nema gužve i možete sasvim lepo da se osećate na njoj. Nei Pori je izuzetan za letovanje, a posebno za porodični odmor sa decom. U njemu postoji mnogo kafića i restorana a svi su izrazito lepo uredjeni a oprema im je vrhunska.

Mesta za parkiranje u celom mestu ima dovoljno, a ulice su široke kao bulevari. U Nei Poriju postoji luna park, kao i zabavni park za manju decu. Šetnja u večernjim satima je ovde izuzetno prijatna, nema bučnih kafića i diskoteka, zbog toga oni koji traže mesto sa bogatim noćnim životom nisu našli pravu destinaciju. Klima u Nei Poriju je fantastična, nikada nije sparno jer sa Olimpa stalno duva vetrić.

Ovo je letovalište gde dolaze Srbi, Makedonci, Poljaci, Česi, Madjari, takodje ovde na odmor dolaze i Rusi i Bugari. Ponekada se nedeljom stvore gužve, jer dolaze i Grci kojima je takodje ovo jedno od najomiljenijih mesta za odmor tokom leta. Mnoštvo većih i manjih marketa se nalazi u samom mestu, pa sve što bi vam moglo zatrebati tokom odmora, naći ćete u samom mestu. Pijačni dan je petak, kada se organizuje pijaca, na kojoj se u veoma živopisnom okruženju nudi izuzetno bogata ponuda voća i povrća. Možete po želji otići i do megamarketa LIDL, koji se nalazi u Leptokariji, na samom putu koji vodi ka Platamonu.

NEI PORI – OKOLINA

Veliki broj izleta organizuju lokalne turističke agencije kao što su izleti na Olimp, do Skijatosa, obilazak Meteora i drugi. oni koštaju većinom izmedju 25 i 35 eura. Iznajmljivanje automobila je 30 eura dnevno, tako da u tom slučaju možete sami sebi organizovati izlete.

Noćni život u Nei Poriju je na vrlo niskom nivou, svi oni koji žele da se provedu mogu to učiniti tako što će se taksijem prebaciti do Platamona. Platamon je u blizini, nalazi se na oko 2 km udaljenosti od Nei Porija i ima puno kafića i mesta za izlaske. I vozićem ovde možete otići u šoping za 3 eura po osobi, ovde naravno, mnogo više nego u nei Poriju ima butika i prodavnica sa suvenirima. Obzirom da u Nei Poriju ima železnička stanica onda vam neće biti teško da odete do Soluna i tamo provedete dan. Do Soluna će vas povratna karta koštati 6 eura, a udaljen je samo 100 km od Nei Poria. Šoping u centru Soluna je naša iskrena preporuka, svakako obratite pažnju na obuću i odeću proizvedenu u Grčkoj, cene ovoj robi su za naše prilike pristupačne iako je roba zaista kvalitetna.

Nei Pori ne poseduje veliki broj prodavnica za šoping, ali ako želite možete otići do Larisse ili Katerinija, oba ova mesta su od Nei Porija udaljeni oko 40 km, do ovih mesta postoje direktne autobuske linije. Paralija je mesto gde je ponuda suvenira mnogo veća, a i cene su niže, obzirom da ovo letovalište nije daleko, možete ga lako obići.

NEI PORI – PODACI O MESTU

Ukoliko ste željni odmora i uživanja u čistom moru i fantastičnim plažama, onda je Nei Pori pravo mesto za vas. Za porodice sa malom decom nema lepšeg mesta. Radi se o malom mestu u kome nema mesta neredu. Najviše turista dolazi iz Srbije, pa su meštani prema njima jako blagonakloni, znanje grčkog ili engleskog nije uslov da bi se ovde sporazumeli sa meštanima, ovde uvek ima nekoga ko je spreman da vam pomogne. Mnoštvo prodavnica, restorančića i poslastičarnica ima u samom mestu, a naravno nalazi se tu i mnogo kuća sa apartmanima za izdavanje.

Sve su kuće nove, izuzetno ukusno uredjene sa 2 do 3 sprata. Vodu iz gradskog vodovoda možete slobodno piti, radi se o izuzetnoj prirodnoj vodi koja dolazi direktno sa Olimpa. Što se tiče plaže, ona je peščana i izuzetno je široka i dugačaka. Mala deca mogu do mile volje da uživaju u brčkanju u moru, jer je voda prilično plitka. Za ležaljku ne morate brinuti, dobićete je za jedno naručeno piće u kafiću na plaži. Da je vaša ceo dan označićete je prebacivanjem vašeg peškira preko nje. U mestu nema bogatog noćnog života niti ima lokala za izlaske koji rade do kasno u noć.

Veče možete provesti u mirnoj šetnji, možda da popijete piće u nekom od kafića, ili otići na večeru u neki od restorana pored obale u kojima nude specijalitete od ribe i specijalitete grčke nacionalne kuhinje. Uveče je divno sedeti na terasi, jer bez obzira koliko dan bio topao, zato što lagani vetrić sa Olimpa veče uvek učini veoma prijatnim.

NEI PORI – TURISTIČKA PONUDA

Nei Pori je razudjeno mesto, veoma tiho, Karakteriše ga besprekorno čisto more sa kristalnom vodom i veoma širokom i dugačkom peskovitom plažom. Plaža je opremljena tuševima i kabinama za presvlačenje. Prilike za razonodu, zabavu, odmor i šetnju su stvarno raznovrsne i velike, te zbog toga Nei Pori predstavlja mesto za idealan, opušten i ležeran letnji odmor. Što se tiče plaže u Nei Poriu, ona je pravi dragulj i takoreći pravi raj za dečicu. Pesak je sitan i ima ga i u moru, voda u moru je fantastična, plitka, a čista, pa je ovo jedna od omiljenijih destinacija roditelja sa malom decom. Ovako toplu vodu ima malo koje letovalište u Grčkoj.

Ovo letovalište nalazi se u podnožju Olimpa, pa bez obzira i ako su dani topli, večeri su uvek prijatne jer pirućka blagi vetrić sa planine. Spomenimo i to da Nei Pori se pijaćom vodom snabdeva sa okolnih brda i možete je slobodno piti sa česme, što je u Grčkoj prava retkost. Cene hrane i pića u restoranima i kafićima slobodno se može reći niže nego u nekim drugim letovalištima kao što su npr. Pefkohori i Hanioti. Neka važna arheološka nalazišta su u neposrednoj blizini Nei Porija. Svakako da je ovo letovalište čuveno i po velikom broju crkava. Crkva posvećena Svetoj Marini je smeštena u samom centru, a još nekoliko je u blizini: crkva Svete Paraskeve, crkva Svetog Trojstva, crkva Svetih Apostola i crkva Svetog proroka Ilije. Naravno da treba spomenuti i crkve Sv. Dimitrija i Sv. Nikole.

PARALIA, LEPTOKARIA I NEI PORI

PARALIA 2019 Paralia – Vila Valentina LEPTOKARIA 2019 Leptokaria – Hotel Ahilion Leptokaria – Vila Dimitris Leptokaria – Vila Jorgos Leptokaria – Vila Nikos Leptokaria – Vila Vasiliki NEI PORI 2019 Nei Pori – Vila Atos Nei Pori – Vila …

CENE ZA LETO 2019 – PARALIA, LEPTOKARIA I NEI PORI

NEI PORI LETO 2019

Nei Pori – Olympic House Nei Pori – Vila Dionisos Nei Pori – Vila Giromania Nei Pori – Vila Atos Nei Pori – Vila Azuro Nei Pori – Vaso Nei Pori – Vila Sula Nei Pori – Vila Ocean Hills …

APARTMANI – PARALIJA, LEPTOKARIJA I NEI PORI

PARALIA 2019 Paralia – Vila Valentina LEPTOKARIA 2019 Leptokaria – Hotel Ahilion Leptokaria – Vila Dimitris Leptokaria – Vila Jorgos Leptokaria – Vila Nikos Leptokaria – Vila Vasiliki NEI PORI 2019 Nei Pori – Vila Atos Nei Pori – Vila …

PARALIJA, LEPTOKARIJA I NEI PORI

PARALIA 2019 Paralia – Vila Valentina LEPTOKARIA 2019 Leptokaria – Hotel Ahilion Leptokaria – Vila Dimitris Leptokaria – Vila Jorgos Leptokaria – Vila Nikos Leptokaria – Vila Vasiliki NEI PORI 2019 Nei Pori – Vila Atos Nei Pori – Vila …

OLIMP I OLIMPSKA RIVIJERA LETO 2019

Za svoj program, Grcka Leto 2019– Olimpska rivijera – i za Vaše letovanje u Grčkoj, turistička agencija Hellena travel obezbedila je studio apartmane različitih struktura u mestima Paralija, Leptokarija, Nei Pori. Pieria – Olimpijska regija nalazi se na severoistoku kontinentalne …

NEI PORI LETO 2019 – VILA GIROMANIA

Vila Giromanija (Giromania) se nalazi na samoj obali Nei Porija, preko puta plaže. Na raspolaganju su dvokrevetni i trokrevetni studiji od kojih većina ima bočni ili direktan pogled na more. Sve smeštajne jedinice poseduju osnovno opremljenu kuhinju: frižider, rešo, posuđe …

NEI PORI LETO 2019 – VILA FOTINI

Nalazi se na oko 100m udaljenosti od široke peščane plaže u Nei Poriju u neposrednoj blizini marketa, trafike, zabavnog parka i pijace. U vili Fotini se nalaze dvokrevetni i trokrevetni studiji, kao i četvorokrevetni apartmani i četvorokrevetni dupleks apartmani sa …