TASOS 2019


Vila Lampiris

Vila Suzana

Vila Maria

Vila Rena Lena


TASOS LETO 2019 – POTOS LETOVANJE 2019

Potos, je nekada bilo malo ribarsko mesto, a danas je jedno od poznatih turističkih centara u Grčkoj. Letovalište Potos je i pored mnogobrojnih modernih restorana, barova, manjih i većih prodavnica ipak zadržalo svoj šarm i lepotu pravog tradicionalnog grčkog mesta. Potos se nalazi na južnoj strani ostrva Tasos, a plaže su šljunkovite i prekrivene peskom.

Grčko ostrvo Tasos nalazi se u istočnom delu pokrajine Makedonija, odnosno u severoistočnom delu Grčke. Od makedonske obale ostrvo je udaljeno svega 8 km, i predstavlja najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga u Grčkoj. Po geografskom položaju ostrvo je deo teritorije koja se zove Trakija, Tasos se prostire na površini od oko 390 km2, i zauzima deveto mesto po veličini od svih grčkih ostrva. Ostrvo se nalazi na najjužnijoj i najistočnijoj tačci prefekture Kavala. Za prevoz iz Kavale do Tasosa koriste se redovne trajektne linije.

Mada u blizini Kavale, konkretnije na 40 km od Kavale u mestu Hrisupoli, postoji aerodrom, iz Srbije nije uspostavljena direktna avio linija. Za putovanje iz Beograda avionom postoje samo dve moguće destinacije Solun ili Atina. Do Kavale iz Soluna se možete prevesti autobusom.

Sa aerodroma do glavne autobuske stanice u Solunu saobraća redovna autobuska linija broj 78, koja u letnjim mesecima ide na svakih 15 do 30 minuta, a u zimskom periodu na svakih 30-45 minuta i koja za 50 minuta prelazi navedenu relaciju. Iz Atine je moguće presesti na avion za Kavalu, ali je ovo svakako vrlo nepovoljna varijanta u svakom smislu jer traje duže i košta više.

Kada iz nekog evropskog grada ili možda Atine sletite na aerodrom u Kavali preporuka je da se prevezete do luke u Keramotiju, zato što je bliža aerodromu nego luka u Kavali, pa da onda odatle trajektom predjete na Tasos, tačnije u grad Limenas. Jedina opcija prevoza od aerodroma do Keramotija je taxi. Pošto od aerodroma do Keramotija ima desetak kilometara, trajanje ove vožnje ne bi trebalo da bude duže od desetak minuta pa tako ne bi smela ni da puno košta

Iz Keramotija trajektom na Tasos (u Limenas) stižete za oko 35 minuta. Cena za putničke automobile i za osobe zavise od prevoznika – ima ih više. Kada putujete trajektom iz Kavale do 15 km udaljenog Limenasa, vožnja će onda trajati oko 90 minuta. Kada auto-putem dolazite iz pravca Soluna, naravno, nije potrebno ni ulaziti u Kavalu već nastaviti prema Xanti-ju i skrenuti prema Keramotiju, kad se dodje do table. U Keramoti se stiže za oko 40 minuta. Putovanje trajektom na Tasos iz Kavale ima smisla samo ako volite da se vozite trajektom.

Spomenimo i to da avio kompanija “Germanwings” iz Nemačke iz više gradova Evrope ima direktne linije za Kavalu, od kojih je nama najbliži Zagreb.

Ukoliko želite da Potos bude Vaša sledeća destinacija za leto 2019, pogledajte našu ponudu “Potos 2019” i rezervišite sebi najbolji privatni smeštaj koji Tasos može da ponudi.

, , , , , ,