PEFKOHORI 2016

Pefkohori - Vila Aris
Pefkohori - Vila Aris
Pefkohori - Vila Chris
Pefkohori - Vila Chris
Pefkohori - Vila Elena
Pefkohori - Vila Elena
Pefkohori - Vila Eleni Beach
Pefkohori - Vila Eleni Beach
Pefkohori - Vila Ilios
Pefkohori - Vila Ilios
Pefkohori - Vila Keti
Pefkohori - Vila Keti


PEFKOHORI

Pefkohori je jedno od najpopularnijih grčkih letovališta kod turista iz Srbije. Smešten je na poluostrvu Halkidiki sa unutrašnje strane “prvog prsta” Kasandre a udaljen je od Soluna, odnosno solunskog aerodroma oko 100 kilometara.

More u Pefkohoriju je predivno, upadljivo plave boje i besprekorno čisto. kilometarski duge plaže su predivne, peskovite i spajaju Pefkohori sa Haniotijem. Ako ne volite kamenje i stenje pod vodom, izbegavajte plaže koje se nalaze na potezu od mola ka Paluriju, i podjite na plaže koje se nalaze u pravcu Haniotija. U neposrednoj blizini Pefkohorija smeštene su i najpoznatije plaže ovog dela Grčke, Xenia i Golden Beach, i ovo je takodje nešto što bi eventualno trebali da posetite. Na svim plažama u Pefkohoriju cena iznajmljivanja suncobrana, dve ležaljke i stočića iznosi oko 3-5 eura. Postoje i neke plaže gde se najam suncobrana i ležaljki ne naplaćuje, već se to dobije prilikom naručivanja pića.

Svi bolji kafići i restorani u Pefkohoriju su u glavnoj ulici a ona se pruža pored same plaže. Nalaze se tu i raznovrsne radnjice, što je uobičajena pojava u svakom karakterističnom turističkom mestu, a u ponudi se nalaze obuća, odeća, peškiri, kupaći kostimi, nakit, bižuterija i tome slično. Cene u ovim prodavnicama su, reklo bi se niske, čak u toj meri da je dosta stvari koje se nude jeftinije nego kod nas.

U Pefkohoriju veliki deo stanovništva razume srpski, a većinom skoro svi mladji govore engleski jezik. Što se tiče menija na plažama, u tavernama i restoranima većina je napisana na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, pa se nećete nikada suočiti sa problemom kada budete naručivali bilo čega što se nalazi u meniju u velikoj većini kafića ili restorana.

Pefkohori je malo letovalište koje se nalazi na jugoistočnoj strani poluostrva Kasandra izmedju mesta Hanioti i Paliouri. Pefkohori je od Soluna i solunskog aerodroma udaljen oko 100 km autobusu na redovnoj liniji je potrebno oko 1,5 do 2 sata da predje ovu udaljenost. Mesto je više nego ljupko, bogato je zanimljivim i simpatičnim mestima za provode i izlaske, a svakako je i kao stvoreno za ležeran odmor u krugu porodice.

Pefkohori važi za jedno od najpopularnijih letnjih odmarališta na poluostrvu Halkidiki i mesto koje svojom izuzetnom ponudom može da zadovolji ukus i potrebe i najizbirljivijih turista. U večernjim satima epicentar svih dešavanja u Pefkohoriju je dugačko šetalište pored plaže, tu se nalaze najbolji i najzanimljiviji kafići, tako da je svake večeri ovde izuzetno zanimljivo i sve je ispunjeno nekim dešavanjima.

Pefkohori je letovalište sa izuzetno čistom vodom, a to je svakako karakteristika za more duž čitave obale poluostrva Halkidiki. Ljubaznost i gostoprimstvo grčkih domaćina, fantastični apartmani, široka peščana plaža, izuzetno velik broj kafića i barova. Neki su od razloga zašto je turistima iz Srbije već godinama je Pefkohori najomiljenija destinacija za letovanje.

U Pefkohoriju postoji jako veliki broj opcija za bavljenje sportovima na vodi, a tu je i mogućnost za uzimanje u najam ležaljki i suncobrana za plažu. Na samo 2 km udaljeno od mesta nalazi se sportsko naselje “Galisov kamp”, a osnovao ga je nekadašnja zvezda grčke košarke i kapiten njihove reprezentacije, Nikos Galis. Nešto dalje je marina Glaros, a za lepog vremena iz Pefkohorija se vidi Sveta Gora i njen najviši vrh Atos.

 

, , , , , , , , , , ,