HANIOTI

HANIOTI 2016

vila leontis
Hanioti – Vila Leontis
vila golden beach
Hanioti – Vila Golden Beach

Na poluostrvu Halkidiki, Hanioti je lepo uređeno, moderno letovalište koje svojim posetiocima ima šta da ponudi.Velika peskovita plaža, oivičena parkom punim zelenila, pružiće Vam prijatnu hladovinu u vrelim letnjim danima, a Vaše letovanje učiniće nezaboravnim. Hanioti, pored mogućnosti za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, dobra je ponuda za bavljenje raznim sportovima na vodi.

U centru Haniotija nalazi se veliki trg pun zelenila, na kome život traje do kasno u noć. Na trgu i oko njega smeštene su brojne prodavnice, taverne, restorani, picerije, kafei, barovi i objekti za zabavu. Hanioti ima ambulantu, apoteku, poštu, mnoštvo hotela, rent a car agencija, dobro snabdevenih supermarketa, poslastičarnica i pekara. Hanioti je udaljen od Soluna 102km. Najtraženije mesto poluostrva Halkidiki, Hanioti, čuva tradicionalni kolorit Grčke i kombinuje ga sa modernim evropskim trendovima, tako da će letovanje u Haniotiju ispuniti očekivanja i najizbirljivijih turista.

Centar Haniotija je, kao i u svim letovalištima, načičkan buticima, suvenirnicama i malim radnjama sa obiljem svakojakih sitnica. U slučaju da poželite da prepešačite celo mesto, uvidećete da prvi utisak o veličini mesta vara i da ono i nije tako malo. I na severnoj i na južnoj strani duž mora nalazi se veliki broj hotela i vila za iznajmljivanje, a ako nastavite dalje, bilo prema Polihronu ili prema Pefkohoriju, videćete prelepe privatne kuće sa ogromnim, divno uredjenim vrtovima i izlazom na plažu i more.

U Haniotiju, za slučaj da se odlučite na odlazak u neko obližnje mesto to možete uraditi autobuskim prevozom, a stanice autobusa se nalaze na magistrali. Za razgledanje Haniotija i okoline u sopstvenoj režiji, preporuka je da na trgu u Haniotiju iznajmite bicikl ili moped. Za slučaj da želite videti i druge plaže u okolini, najpoznatija plaža Xenia, nalazi se na udaljenosti od oko 12 km južno od Haniotija. Radi se o velikoj uvali u obliku potkovice, sa kristalno čistom i prozirnom vodom mora i sitnim, zlatnim peskom.

U Haniotiju, ako ste raspoloženi za avanturu krstarenja zalivom, upravo sa plaže Xenia polazi brod, a tu se i vraća. U stvari ovo krstarenje je prijatna vožnja turističkim jedrenjakom do mesta Neos Marmaras, koje se nalazi na suprotnoj strani zaliva, i nazad. Kada se vraća nazad brod u nekoj od uvala pravi pauzu i tu možete da skačete s broda u more. Za one koji vole vožnju brodom ovo predstavlja pravo uživanje, posada se sastoji od privlačnih likova koje ćete pamtiti.

U pravcu Soluna na udaljenosti od 10 km nalazi se supermarket LIDL, a u samom mestu se nalazi još jedan veliki supermarket. Bilo da ćete otići u “šoping turu” ili ga obići pod vodjstvom vodiča, u svakom slučaju obilazak Soluna se nameće kao obaveza”. Solun ima sjajnu atmosferu i pijacu gde možete naći masline “crne kao noć” i velike kao šljive.

, , , , , , , , , , ,