Hanioti je seoce smešteno na poluostrvu Halkidiki, a nalazi se na “prvom prstu” poluostrva, samo 50 minuta vožnje od Soluna. Već pri samom dolasku svaki posetilac će biti opčinjen ovim slikovitim delom Grčke, koji može da zadovolji ukus čak i najprobirljivijih putnika, a time će sigurno kod njih izazavati osećanje nezaboravno provedenog letovanja i odmora.

Hanioti je turističko mesto čije su glavne odlike mir i lepota, izvanredno za porodičan odmor. Na plažama se nalazi pesak ili vrlo sitan šljunak, a more prelepe tirkizno plave boje, čisto i toplo. Lepo uredjeni park se nalazi neposredno uz samu plažu. U predivnom parku palme i bujno zelenilo se redovno održavaju tako da pogled na njih ostavlja bez daha. Prilikom velikih vrućina na plaži, zaklon od sunca uvek se može pronaći u prirodnoj hladovini ovoga parka.

Hanioti letovanjeU Haniotiju se nalaze mnogobrojni hoteli i vile sa apartmanima. Turistički sadržaji koji se nude u ovom letovalištu su raznovrsni i veoma interesantni. Tu se nalazi mnoštvo tradicionalnih taverni i restorana, osim toga tu je i mnoštvo savremenih barova, kao i noćnih lokala. Raznih ugostiteljskih objekata ima veliki broj, pa ste u mogućnosti da nadjete odgovarajući lokal namenjen dnevnom odmoru uz kafu, a tako i za večernji izlazak, uz drugačiju vrstu zabave. Turisti, bez obzira na starosnu dob, i sa sasvim različitim merilima o kvalitetu i načinu provoda i odmora, uvek će naći ovde nešto po svom ukusu.

Hanioti je mesto koje nudi pogodnosti kosmopolitskog centra, i uz to prelepu prirodu sa raskošnim zelenilom i svojstveno Halkidikiju, prozirno čistim morem. Osim toga ljubazni grčki domaćini su nadaleko poznati po svojoj srdačnosti i toplini, kao i mogućnost za nezaboravan odmor koji će vam ostati dugo u pamćenju.