HALKIDIKI LETOVANJE

Želite da nadjete ponudu i najbolje cene za Halkidiki? Letovanje u Grčkoj i leto 2016 mogu da Vam omoguće predivne dane odmora uz vrlo pristupačne cene. Naš program “Halkidiki Letovanje 2016” je kao stvoren za Vas ukoliko želite da uživate u letovanju u Grčkoj. Po krajnje povoljnim uslovima nudimo hotelski i apartmanski smeštaj u najpopularnijim mestima za letovanje koje Halkidiki trenutno ima. Na sajtu možete pronaći pregršt saveta i informacija po pitanju svega vezanog za Halkidiki i letovanje 2016 u Grčkoj.

Halkidiki

Osim lepe prirode koju čini više od 500 km peščanih plaža i uvala, Halkidiki je isto tako izuzetno pošumljen deo Grčke. Izuzev borovih šuma, najčešća vegetacija koja se uzgaja na Halkidikiju su masline, vinogradi i naravno žito. Kažu da je činjenica da Halkidikijem ne teče ni jedna reka, te nema ni ušća u more, pa se ne stvara mulj, morska voda oko njegovih obala je kristalno čista i otvoreno plave boje. Duž obale se nalazi 41 plaža koje su dobile priznanje “plava zastavica” – najvišom ocenom kojom EU rangira dostignuti nivo čistoće i uredjenosti plaža.

Poluostrvo je administrativno podeljeno na 14 opština, a broj stanovnika iznosi oko 80.000, sa glavnim gradom Poligirosom, u centralnom delu Halkidikija. Glavna preokupacija stanovnika poluostrva je ribarenje i poljoprivreda, u letnjem periodu, turizam je jedna od najvažnijih delatnosti. Slično ostatku Grčke, i na Halkidikiju su najpoznatiji produkti vina, med, masline i maslinovo ulje.

HALKIDIKI 2016 – PEFKOHORI

Kada je hrana u pitanju, u Pefkohoriju prodavnica ima u velikom broju, ima jedna prodavnica koja se nalazi u samom centru, a radno vreme joj je neprekidno, od 0 – 24 sata. Za one kojima to možda nešto znači, ako pušači nemaju nameru da ostave pušenje na odmoru, onda neka ponesu iz Srbije dovoljne količine cigareta, jer su u Grčkoj duplo skuplje.

HALKIDIKI 2016 – POLIHRONO

Na plažama Polihrona najveću atrakciju predstavlja ronjenje. Besprekorno čista voda u ovoj oblasti je idealna za upoznavanje i otkrivanje lepota podvodnog sveta i veoma čudnih stvorenja koja u njemu borave. Iznajmljivanje opreme je vrlo jeftino.

HALKIDIKI 2016 – SARTI

Mnoštvo lepih plaža u samom mestu takodje predstavljaju jedan deo ponude Sartija, ali postoji i puno fenomenalnih plaža i u okolini. Ako u vama postoji jaka želja za boljim upoznavanjem okoline Sartija i kupanjem na još nekim divljim ili uredjenim plažama, osim sopstvenog prevoza ili automobila iznajmljenog u rent-a-car agenciji, razmislite i o mogućnosti iznajmljivanja skutera. Ova opcija je dvostruko dobra, nije skupa, a sa druge strane slobodni ste da se krećete gde god želite. Predivne su male uvale kao i plaže levo od Sartija na putu ka Nikitiju, kao na primer Kavourotripes, Orange Beach, Armenistis Beach. A desno na jugu nalaze se plaže, Porto Kufo, Toroni, Kalamici, Aretes, Sikja, Goa, Talata. Ako letujete u Sartiju ili okolini, ne propustite priliku da posetite neku od ovih plaža.

HALKIDIKI 2016 – HANIOTI

Hanioti je lepo malo mesto sa lepom plažom i šetalištem. Celo područje je sa mnoštvom bujnog zelenila i mnogo izvorišta. Na hiljade posetilaca svakodnevno dolazi u Hanioti, lepo uredjen centralni trg je prepun šetača, a u večernjim časovima ima mnoštvo dogadjanja. Svuda je mnogo beba i male dece, a naokolo se čuje srpski, ruski i grčki jezik a samo ponekad engleski ili makedonski jezik.

Na Halkidikiju je klima uglavnom blaga, mediteranska, sa kišnim zimama i često veoma toplim letima – 300 sunčanih dana, ili godišnje 3.000 sati sa suncem. Klima je nešto hladnija idući ka severnom, kopnenom delu, koji je brdovit. Zimska temperatura u proseku se kreće od 3,5° pa do 19° u decembru i februaru – najhladnijim mesecima, do najviših 23° do 34° u vreme letnjih žega u julu i avgustu. Dešava se ponekad da temperature padnu ispod nule, ali to je retkost i zabeleženo je samo u kopnenom delu Halkidikija.

Program sa akcijskim popustima “Halkidiki Letovanje 2016” nudi fenomenalne opcije za letovanje u Grčkoj. Obezbedite sebi odmor po izuzetno povoljnim cenama, a sve naše aktuelne ponude za leto 2016 možete pogledati na našem sajtu. Za više informacije ili rezervisanje aražmana pozovite nas jedan od kontakt telefona koji se nalaze na sajtu ili nam pošaljite mejl.

HALKIDIKI – LETO 2019

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Halkidiki Halkidiki je grčka destinacija za letovanje koja se nalazi na severnoj obali Egejskog mora. Halkidiki je udaljen oko 100 kilometara od Soluna, a letovanje provedeno na Halkidikiju …

HALKIDIKI 2019 APARTMANI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Na jugo-istočnoj strani centralnog dela grčke oblasti Makedonije, jugoistočno od prestonice severne Grčke – Soluna, smešteno je veliko poluostrvo Halkidiki, čija površina iznosi 2.886 km2. Na svom južnom …

HALKIDIKI CENE – HALKIDIKI 2019 APARTMANI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Na jugoistoku centralnog dela provincije Makedonije, jugoistočno od najvećeg grada i prestonice severne Grčke – Soluna, nalazi se Halkidiki, veliko poluostrvo sa površinom od 2.886 km2. U delu Halkidikija …

HALKIDIKI APARTMANI LETO 2019

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Na jugoistoku centralnog dela provincije Makedonije, jugoistočno od najvećeg grada i prestonice severne Grčke – Soluna, nalazi se Halkidiki, veliko poluostrvo sa površinom od 2.886 km2. U južnoj …

HALKIDIKI – KASANDRA 15 NOĆI

Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 15 noći Dinarski deo: za 1/2 i 1/3 studije i apartmane je 11.990 dinara i za 1/3+1, 1/4 i 1/5 apartmane i duplexe 14.990 dinara Polihrono Vila Janis Beach – 15 noći TV, AC*, 5m,  …

HALKIDIKI – KASANDRA 10 NOĆI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Dinarski deo: za 1/2, 1/2+K i 1/3 studije i apartmane je 7.990 dinara i za 1/3+1, 1/4, 1/4+1 i 1/5 studije, apartmane i duplexe 9.990 dinara Polihrono Vila …

HOTELI

Hoteli Grcka Leto 2019