APARTMANI – HALKIDIKI LETOVANJE

Odlični apartmani, Halkidiki i letovanje u Grčkoj mogu vam priuštiti nezaboravne dane letnjeg odmora. Pročitajte sve neophodne informacije koje se odnose na stvari vezane za Halkidiki, letovanje i boravak tokom leta u Grčkoj. Letnji odmor u Grčkojapartmani, odlične destinacije i najbolje cene za letovanje.

Želite li da obezbedite neki od naših aranžmana po izuzetno pristupačnim uslovima? Da li biste želeli da uživate u odmoru po vrlo pristupačnoj ceni? Pogledajte naše ponude za Halkidiki.

Halkidiki

Na jugoistoku centralnog dela provincije Makedonije, jugoistočno od prestonice severne Grčke – Soluna, nalazi se Halkidiki, veliko poluostrvo sa površinom od 2.886 km2. Na svom južnom delu, ono dobija oblik još 3 manja poluostrva koja se zbog svog izduženog oblika još zovu i “3 prsta” (ili, na grčkom: “tri noge”), a gledajući s leva na desno, njihova imena su: Kasandra (Kassandra), Sitonija (Sithonia) i Atos – Sveta Gora (Athos). Stanovnici poluostrva uglavnom se bave ribarenjem i poljoprivredom, dok je leti jedna od osnovnih delatnost turizam. Baš kao i u ostalim delovima Grčke, i na Halkidikiju su najpoznatiji produkti vina, med, masline i maslinovo ulje. Administrativna podela poluostrva je izvršena u obliku 14 opština u kojima živi oko 80.000 stanovnika, sa glavnim gradom Poligirosom, u centralnom delu Halkidikija. Pored izuzetno lepe prirode koju sačinjavaju preko 500 km peščanih plaža i uvala, Halkidiki je isto tako izuzetno pošumljen deo Grčke. osim borovih šuma, najčešća vegetacija koja se uzgaja na Halkidikiju su masline, vinogradi i naravno žito. Kažu da je činjenica da Halkidikijem ne teče ni jedna reka, te nema ni ušća u more, pa se ne stvara mulj, morska voda oko njegovih obala je kristalno čista i otvoreno plave boje. Na obali postoji 41 plaža koja je označena “plavom zastavicom” – najvišom ocenom kojom EU rangira dostignuti nivo čistoće i uredjenosti plaža.

HALKIDIKI 2016 – HANIOTI

U Haniotiju od izleta koji će vam se nuditi, i iskoristite bar jedan i saznajte nešto novo. Upoznajte Grčku na malo drugačiji način tako što ćete videti neke od mnogih znamenitosti. Za one koji vole da šetaju, mogla bi biti zanimljiva staza od Haniotija do Pefkohorija u duzini od 4 kilometara. Lagano peške, od mesta do mesta stigne se za nekih 45 minuta. Šetajući se tuda, pored puta možete videti brojne prelepe vile.

HALKIDIKI 2016 – POLIHRONO

Bez obzira što Polihrono ima puno mesta za zabavu, radije ga posećuju oni koji vole da provedu odmor spontano i bez presije. U Polihronu imate odličnu priliku za ležeran odmor, prijatno druženje i upoznavanje novih ljudi kao i zdravu relaksaciju u prirodi koja liči na raj. Stoletni zasadi maslina dominiraju iznad mesta Polihrona.

HALKIDIKI 2016 – SARTI

Sarti je kažu turističko mesto koje ima dušu. Za sada ovo letovalište još nije postalo turistički industrijalizovano, i ovde se još uvek može naći autentična grčka taverna sa domaćim uzom. U celom mestu oseća se neka prijatna opuštena domaćinska atmosfera, i to je upravo ono što mnogobrojne turiste privlači da se ovde vraćaju iz godine u godinu.

HALKIDIKI 2016 – PEFKOHORI

U Pefkohoriju u glavnoj ulici nalaze se svi bolji kafići i restorani a ona se pruža pored same plaže. Ima tu i raznovrsnih radnjica, kao i u svim mestima koja su tipično turistička, ponuda je raznolika: peškiri, kupaći kostimi, odeća, obuća, bižuterija, nakit i drugo. U ovim prodavnicama cene su zaista izuzetno prihvatljive, čak u toj meri da je dosta stvari koje se nude jeftinije nego kod nas. Zimska temperatura u proseku se kreće od 3,5° pa do 19° u najhladnijim mesecima: decembru i februaru, do maksimalnih 23° do 34° u letnjim mesecima – julu i avgustu. U kopnenom delu Halkidikija se može desiti da temperatura padne ispod nule, ali to se dešava veoma retko. Halkidiki ima uglavnom blagu mediteransku klimu, sa kišovitim blagim zimama i često zaista vrelim letima – 300 sunčanih dana, ili 3.000 sunčanih sati godišnje. Na severnom, kopnenom delu koji je brdovit je nešto hladnija klima.

Najpovoljnije destinacije i sve informacije po pitanju svega vezanog za Halkidiki. Letovanje u Grčkoj – apartmani i hotelski smeštaj za Halkidiki. Kontaktirajte nas telefonom, napišite nam mail ili dodjite lično u vezi našeg aktuelnog programa.  Pronadjite sebi aranžman za letovanje i Halkidiki po najpovoljnijim cenama.

HALKIDIKI 2019 APARTMANI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 15 noći Dinarski deo: za 1/2 i 1/3 studije i apartmane je 11.990 dinara i za 1/3+1, 1/4 i 1/5 apartmane i duplexe …

APARTMANI HALKIDIKI 2019

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 10 noći Dinarski deo: za 1/2, 1/2+K i 1/3 studije i apartmane je 7.990 dinara i za 1/3+1, 1/4, 1/4+1 i 1/5 studije, …

LETOVANJE GRČKA 2019

Ukoliko letovanje želite da provedete u nekom od najpopularnijih letovališta u Grčkoj – na pravom ste mestu. Turistička agencija Hellena Travel je u svom programu „Letovanje Grčka 2019“ pripremila najbogatiju i najraznovrsniju ponudu ikad. Leto 2019 po pitanju kvaliteta naših …