APARTMANI-HALKIDIKI LETOVANJE 2019
Pročitajte sve neophodne turističke informacije koje se odnose na stvari vezane za Halkidiki. Godišnji odmor u Grčkoj – provereno dobri apartmani mogu se potražiti na našem sajtu. Ujedno možete pronaći i najtačnije informacije u vezi svega vezanog za letovanje 2019. Pronađite sve potrebne informacije o našim aktuelnim popustima za turističko odmaralište Halkidiki i rezervišite aražman u Grčkoj.
Halkidiki
Sem prekrasne prirode koja se sastoji od preko 500 km peščanih plaža i zatona, Halkidiki je isto tako izuzetno pošumljen deo Grčke. Izuzev borovih šuma, najčešće kulture zasadjene na Halkidikiju su masline, a tu su i vinogradi, kao i žito. Navodno da baš zbog činjenice da Halkidikijem ne teče ni jedna reka, te nema ni ušća u more, pa se ne stvara mulj, doprinela da je morska voda oko njegovih obala kristalno čista i azurno plave boje. Čak 41 plaža duž obale je nagradjena priznanjem “plava zastavica” – najvišom ocenom kojom EU rangira dostignuti nivo čistoće i uredjenosti plaža.

Poluostrvo je administrativno podeljeno na 14 opština, a broj stanovnika iznosi oko 80.000, a u samom središtu poluostrva se nalazi glavni grad Poligiros. Glavna preokupacija stanovnika poluostrva je ribarenje i poljoprivreda, za vreme letnje sezone osnovna delatnost stanovništva se svodi na turizam. Kao i u ostalim delovima Grčke, i na Halkidikiju su najpoznatiji produkti vina, med, masline i maslinovo ulje. U južnoj polovini poluostrvo, postaje razudjenije i formira još tri manja poluostrva koji imaju oblik “3 prsta” (odnosno na grčkom “tri noge”), gledajući od zapada ka istoku, imena su im: Kasandra (Kassandra), Sitonija (Sithonia) i Atos – Sveta Gora (Athos).
HALKIDIKI 2019 – POLIHRONO
Polihrono je turističko mesto na poluostrvu Halkidiki na “prvom prstu”, Kasandri. Leži na 98 km jugoistočno od Soluna, i leži na obali predivnog Toroneoskog zaliva.
HALKIDIKI 2019 – PEFKOHORI
Pefkohori će vam pružiti priliku da provedete svaršen letnji odmor, jer nudi sve što bi turistima bilo potrebno i što jedno letovalište treba da ima. Pefkohori poseduje mnoštvo većih i manjih, bogato snabdevenih prodavnica, a za vreme šetnje pored obale uz samo more ćete naći mnogobrojne barove, kafiće, restorane i različite manje i veće prodavnice.
HALKIDIKI 2019 – HANIOTI
U Haniotiju od svih izleta koji vam se nude, i iskoristite bar jedan i saznajte nešto novo. Vidite neke znamenitosti i upoznajte Grčku i na malo drugačiji način. Za sve ljubitelje šetnje, mogla bi biti zanimljiva staza od Haniotija do Pefkohorija u duzini od 4 kilometara. Lagano peške, od mesta do mesta stigne se za nekih 45 minuta. Pored puta, u toku šetnje, videćete mnoge sjajne vile.
HALKIDIKI 2019 – SARTI
U Sartiju uredjenost plaže je na vrhunskom nivou, dovoljno je široka, tako da se skoro nikada ne stvaraju gužve. More na kupalištu je različite dubine, koje će svakome odgovarati, zato što postoji deo plaže gde je more jako plitko, ali isto tako postoji i deo plaže gde se dubina naglo povećava od obale. Ležaljke na plaži je nešto što se u Sartiju tek pojavljuje, a do pre tri-četiri godine ih nije uopšte bilo. Ovde još uvek se može naći mesto pod suncem na delu plaže koji nije vezan za neki kafić.

Halkidiki ima uglavnom blagu mediteransku klimu, sa kišovitim blagim zimama i često zaista vrelim letima – 300 sunčanih dana, ili godišnje 3.000 sati sa suncem. Klima je nešto hladnija idući ka severnom, kopnenom delu, koji je brdovit. Prosečna zimska temperatura iznosi od 3,5° do 19° u najhladnijim mesecima: decembru i februaru, do maksimalnih 23° do 34° u letnjim mesecima – julu i avgustu. Dešava se ponekad da temperature padnu ispod nule, ali to je retkost i zabeleženo je samo u kopnenom delu Halkidikija.

Pronađite na našem sajtu atraktivne ponude za Halkidiki i informišite se na vreme. Letovanje u Grčkoj – sjajni apartmani i hotelski smeštaj sa veoma povoljnim cenama koje nudi naša agencija.

HALKIDIKI 2019 APARTMANI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 15 noći Dinarski deo: za 1/2 i 1/3 studije i apartmane je 11.990 dinara i za 1/3+1, 1/4 i 1/5 apartmane i duplexe …

APARTMANI HALKIDIKI 2019

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 10 noći Dinarski deo: za 1/2, 1/2+K i 1/3 studije i apartmane je 7.990 dinara i za 1/3+1, 1/4, 1/4+1 i 1/5 studije, …

LETOVANJE GRČKA 2019

Ukoliko letovanje želite da provedete u nekom od najpopularnijih letovališta u Grčkoj – na pravom ste mestu. Turistička agencija Hellena Travel je u svom programu „Letovanje Grčka 2019“ pripremila najbogatiju i najraznovrsniju ponudu ikad. Leto 2019 po pitanju kvaliteta naših …