APARTMANI – HALKIDIKI LETO 2016

Odilčni apartmani u Grčkoj po najpovoljnijim cenama. Uverite te se koji su to razlozi zašto je Halkidiki najomiljenija destinacija za letovanje srpskih turista. Dobre destinacije i najpotpunije informacije po pitanju svega vezanog za Halkidiki možete pronaći na našem sajtu ili nas kontaktirati. Letnji program Vam nudi specijalne popuste za vrhunski odmor. Zakažite svoj aražman i provedite nezaboravno leto 2016.

Halkidiki

Osim lepe prirode koju čini više od 500 km peščanih plaža i uvala, Halkidiki spada u pošumljenije delove Grčke. Ako izuzmemo borove šume, najčešća vegetacija koja se uzgaja na Halkidikiju su masline, vinogradi i naravno žito. Navodno da baš zbog činjenice da Halkidikijem ne teče ni jedna reka, pa nema ušća u more koje bi stvorilo mulj, doprinela da je morska voda oko njegovih obala kristalno čista i azurno plave boje. Duž obale se nalazi 41 plaža koje su dobile priznanje “plava zastavica” – etiketom koju dodeljuje EU, za dostignuti stepen čistoće i uredjenosti plaža.

Poluostrvo je administrativno podeljeno na 14 opština, a broj stanovnika iznosi oko 80.000, sa glavnim gradom Poligirosom, u centralnom delu Halkidikija. Najvažnije privredne grane kojima se bave stanovnici poluostrva su ribolov i poljoprivreda, u letnjem periodu, turizam je jedna od najvažnijih delatnosti. Kao i u ostalim delovima Grčke, najvažniji proizvodi i na Halkidikiju su vina, maslinovo ulje, masline i med. Na svom južnom delu, obrazuju se još 3 manja poluostrva koji zbog izduženog oblika podsećaju na “3 prsta” (ili kako to grci kažu “3 noge”), a gledajući s leva na desno, njihova imena su: Kasandra (Kassandra), Sitonija (Sithonia) i Atos – Sveta Gora (Athos).

HALKIDIKI 2016 – HANIOTI

U Haniotiju peščana plaža je srazmerno uska, medjutim dugačka je pa se pruža bez prekida na sever prema Polihronu i na jug ka Pefkohoriju. Uz plažu je šetalište, pored njega veliki i lep park, pa opet šetalište uz koje je živopisna crkva, odakle senovite uličice vode ka glavnom trgu.

HALKIDIKI 2016 – SARTI

Sarti je mesto kao stvoreno za odmor, ovde ćete bez problema zaboraviti na telefon, buku, vrevu, gradsku gužvu i TV. U ovom mestu bićete okruženi prirodnim ambijentom, miran i krajnje prijatan. Ako ste poželeli da se odmorite daleko od gužve i preglasnih mesta za letovanjeSarti je pravo mesto za to. U ovom malom mestu živi svega oko 300 stanovnika, i prosto se može reći da mesto ima dušu.

HALKIDIKI 2016 – POLIHRONO

Polihrono je lociran u centralnom delu “prvog prsta” Halkidikija – Kasandri. Vozeći se autoputem E-75 od Beograda prema Atini, najpre se trebate isključiti prema Solunu. Dalje se krećete ulicom Egnata Odos, koja je glavna maršruta Soluna. Nemojte promašiti putokaze koji vas obaveštavaju o pravcu za Kalamari. Dok se vozite Ring roud-om, obići ćete oko celog Soluna, pa će vam grad ostati na vašoj desnoj strani i imaćete fantastičan panoramski pogled na glavni grad severne Grčke. Sledeće skretanje vas očekuje na isključenju za Nea Moudaniu, posle isključenja prolazite kroz Nea Moudaniu i zatim stižete na Kasandru, odakle će Vas put sam dovesti do Polihrona.

HALKIDIKI 2016 – PEFKOHORI

U vreme dok traje zvanična letnja sezona, u Pefkohoriju najviše se izlazi na sledeća mesta: Madness, Cucurredo, Sushi, Bombo i Lopside. Na putu prema Solunu, malo izvan Pefkohorija nalaze se Nono i Ahoy. U najvećem broju ovih mesta emituje se uglavnom strana komercijalna muzika, Bombo posle ponoći kreće sa emitovanjem srpske folk muzike, ponekad se dešava da program ide uživo. Ako ste raspoloženi za odlazak u neko od obližnjih mesta, u mestu se nalazi rent-a-car agencija, čije su cene po danu od 30 eura pa naviše.

Na Halkidikiju je klima uglavnom blaga, mediteranska, sa kišnim zimama i često veoma toplim letima – 300 sunčanih dana, ili čak 3.000 sunčanih sati godišnje. Na brdovitom, severnom delu koji se nalazi u kopnu, klima je nešto hladnija. Prosečna zimska temperatura iznosi od 3,5° do 19° u decembru i februaru – najhladnijim mesecima, do najviših od 23° do 34° tokom jula i avgusta. Temperature ispod nule su veoma retke i moguće su samo u kopnenom delu Halkidikija.

Pogledajte naš katalog sa fantastičnim ponudama i akcijskim popustima za Halkidiki i leto 2016. Nudimo Vam najbolje aranžmane i fantastični provod uz najpovoljnije cene. U našoj ponudi nalaze se apartmani i hoteli koji ce vam omoguciti idealni smeštaj za nezaboravno provedene dane na moru u Grčkoj. Halkidiki je čuveno po lepim letovalištima, moru i prelepim plažama, tako da ovo poluostrvo ima sve što je potrebno za idealan odmor i leto 2016.

HALKIDIKI 2019 APARTMANI

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 15 noći Dinarski deo: za 1/2 i 1/3 studije i apartmane je 11.990 dinara i za 1/3+1, 1/4 i 1/5 apartmane i duplexe …

APARTMANI HALKIDIKI 2019

Polihrono Leto 2019 Pefkohori Leto 2019 Hanioti Leto 2019 Sarti Leto 2019 Cenovnik Halkidiki – Kasandra – 10 noći Dinarski deo: za 1/2, 1/2+K i 1/3 studije i apartmane je 7.990 dinara i za 1/3+1, 1/4, 1/4+1 i 1/5 studije, …

LETOVANJE GRČKA 2019

Ukoliko letovanje želite da provedete u nekom od najpopularnijih letovališta u Grčkoj – na pravom ste mestu. Turistička agencija Hellena Travel je u svom programu „Letovanje Grčka 2019“ pripremila najbogatiju i najraznovrsniju ponudu ikad. Leto 2019 po pitanju kvaliteta naših …